Werkervaring Arno van Basten


Langs de Rijn (Dijkzone) te Arnhem

Direct achter de winterdijk, grenzend aan de zuidkant van de rivier de Rijn worden 52 luxe appartementen gerealiseerd. De historische John Frostburg, het bruisende stadscentrum van Arnhem en het natuurschoon van de uitwaarde liggen in de directe omgeving. Het project bestaat uit twee woongebouwen, welke middels een aan het zicht onttrokken parkeervoorziening met elkaar zijn verbonden. De woongebouwen, genaamd Brugwachter en Dijkgraaf, verschillen onderling van hoogte (25 respectievelijk 30 meter hoog) waardoor het lijkt alsof zij broertje – zusje zijn. De beide woongebouwen omvatten gedifferentieerde schema's van appartementen met een diversiteit aan woonplattegronden. De buitenruimten zijn optimaal gesitueerd met zicht op water of groen. Elk wooncomplex bevat twee penthouses.

De werkervaring in de functie van projectleider vanuit de woningcorporatie bestaat uit het managen van het ontwikkel- en bouwproces vanaf de definitiefase t/m verkrijgen omgevingsvergunning c.q. start verkoop.

Specifieke projectinformatie is te vinden op: www.langsderijn.nl

De 52 appartementen Brugwachter / Dijkgraaf maken onderdeel uit van de ontwikkeling van circa 300 appartementen op 5 locaties langs de rivier de Rijn in Arnhem. De werkervaring in de functie van projectleider vanuit de woningcorporatie bestaat uit het procesmatig en inhoudelijk vormgeven van het project vanaf de definitiefase t/m de ontwerpfase Voorlopig Ontwerp c.q. vaststelling stedenbouwkundig plan.

Toren van Gelre te Arnhem

De Toren van Gelre is een imposant en modern vormgegeven woongebouw met 62 appartementen. Met een bouwhoogte van 55 meter is het de hoogste woontoren van Arnhem. De hoger gelegen appartementen bieden een indrukwekkend uitzicht over Arnhem, de rivieren, de Veluwe en de Betuwe. De toren is opgedeeld in twee delen die in het midden met elkaar zijn verbonden met een transparante lifthal. Elk van de 15 woonlagen bestaat uit 4 luxe hoekappartementen. Daarboven bevinden zich 2 unieke tweelaagse penthouses. De woontoren staat op een halfverdiept gelegen parkeerkelder.

De werkervaring in de functie van projectleider vanuit de woningcorporatie bestaat uit het managen van de fase na de laatste deeloplevering. Het project kent een lange intensieve juridische nazorg met verschillende procedures bij de Raad van Arbitrage voor de bouw.

De3Rivieren te Ridderkerk

Daar waar in het rivierenlandschap de Nieuwe Maas, de Lek en de Noord samenkomen zijn direct aan het water de appartementen van De3Rivieren gerealiseerd. Het project kenmerkt zich door de twee zeer verschillende type appartementencomplexen. De 26 loftappartementen zijn gerealiseerd in een bestaande monumentale loods met authentieke gerestaureerde elementen. De 24 panorama appartementen, gerealiseerd in twee ranke woontorens geven rondom een fantastisch uitzicht.

De werkervaring in de functie van procesmanager vanuit het bouwbedrijf bestaat uit project-/procesmanagement werkzaamheden vanaf de ontwerpfase t/m de uitvoeringsfase.

Specifieke projectinformatie is te vinden op: www.de3rivieren.nl

De Boreel PNO te Deventer

Het plangebied Boreel is een van de herontwikkelingsgebieden welke gelegen was rondom de oude binnenstad van Deventer. Voor het plangebied was een ambitieus ontwikkeling programma geformuleerd. Dit programma omvatte de nieuwbouw van circa 10.000 m2 grootschalige winkelruimte / leisure, 32 woningen en circa 600 parkeerplaatsen.
De Boreel PNO is een multifunctioneel complex voor winkelen, wonen en ontspanning. De Boreel PNO bestaat uit een Oostelijke en een Noordelijke bebouwing met een ondergrondse eenlaagse parkeergarage. De desbetreffende bebouwing heeft elk zijn eigen architectonische uitstraling gekregen door verschillende architecten bij het ontwerpproces te betrekken. Het project staat bekend als voorbeeldproject in Nederland voor het integraal toepassen van 3D-modellering.

De werkervaring in de functie van procesmanager vanuit het bouwbedrijf bestaat uit project-/procesmanagement werkzaamheden vanaf de ontwerpfase t/m de uitvoeringsfase.

Gemeentehuis met Multifunctioneelcentrum te Ridderkerk

De gemeente Ridderkerk heeft de nieuwbouw van het Gemeentehuis gecombineerd met de realisatie van een Multifunctioneelcentrum. Het oude gemeentehuis dateerde van eind jaren zeventig. De nieuwbouw is gerealiseerd aan de rand van het nieuwe, ovaalvormige plein. In tegenstelling tot de monumentale gevel aan het plein heeft de achterkant van het gebouw een lange glaswand, met een bijna-industrieel karakter, waarin een kunstmotief is verwerkt. De gevel en de vier bouwlagen zijn bijna symmetrisch opgebouwd. Het gebouw wordt gedragen door een imposante zichtbare kolommen- en balkenstructuur. De gemeenschappelijke bezoekersingang bevindt zich in het midden van het gebouw en geeft toegang tot de centrale open hal. Het Gemeentehuis met een oppervlakte van circa 7.000 m2 is links, en het Multifunctioneelcentrum met een oppervlakte van circa 3.400 m2, is rechts van de centrale indrukwekkende hal gesitueerd.

De publieksfuncties zijn op de begane grond gesitueerd. Aan de linkerzijde van de middenbeuk is op de begane grond de trouwzaal, en op de verdieping de raadszaal gesitueerd. De grote zaal met uitschuifbare tribune bied ruimte aan circa 300 personen en is rechts naast de middenbeuk gesitueerd. Vanwege het geluidsaspect zijn de muzieklokalen als doos-in-doos principe gerealiseerd. Het grand café grenst direct aan het plein. De parkeergarage onder het gebouw biedt plaats aan ruim 100 auto's. De energievoorziening van het gebouw bestaat uit warmte- en koudeopslag in de bodem in combinatie met warmtepompen.

De werkervaring in de functie van projectleider vanuit het bouwmanagement / adviesbureau bestaat uit totale projectmanagement full-engineering werkzaamheden vanaf de ontwerpfase t/m de uitvoeringsfase inclusief de contractering.

Atos Origin

Atos Origin is een internationaal IT-dienstverlener. Vanwege de te decentrale huisvesting heeft Atos Origin destijds besloten het aantal kantoorlocaties van ruim 30 locaties terug te brengen naar circa 8 locaties. De gerealiseerde locaties (waarbij Arno van Basten in de functie van projectcoördinator namens de huurder vanuit het bouwmanagement / adviesbureau betrokken is geweest) zijn: Arnhem, Groningen en Rijswijk. De huisvestingswensen zijn in standaards vastgelegd, welke op de te huren kantoorlocaties zijn toegepast. Door de verschillende ontwikkelaars werden de kantoorgebouwen casco aangeboden aan Atos Origin (de huurder). Het gehele afbouwpakket, van binnenwanden tot pantry's moesten nog worden aangebracht door de huurder. De aanpassingen aan de basisinstallaties, vanwege posities van de vergaderruimtes en de bedrijfskeuken e.d., moesten vroegtijdig worden afgestemd met de ontwikkelaar. De kantoorgebouwen hadden een oppervlakte van 6.000 tot circa 35.000 m2.

De werkervaring in de functie van projectcoördinator vanuit het bouwmanagement / adviesbureau bestaat uit projectmanagement en huurdersbegeleiding vanaf de initiatieffase t/m de nazorg.